CASTELLANO | ENGLISH

Una vintena de centres escolars es presenten al II Premi Carme Miquel convocat per l’AVL per a fomentar l’ús del valencià

Una vintena de centres escolars s’han presentat al II Premi Carme Miquel convocat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a fomentar l’ús del valencià més enllà de l’aula. Els projectes provenen de tot el territori, de nord a sud, fins i tot se n’han presentat alguns de comarques de predomini castellanoparlant. «Estem molt contents amb la participació i estem segurs que tots els projectes són molt interessants i mereixedors de premi i reconeixement», expressa Tudi Torró, presidenta de la Secció de Foment de l’Ús del Valencià de l’Acadèmia. Dels vint treballs rebuts per la institució normativa del valencià, dotze corresponen a projectes en què està implicat tot el centre escolar, sis treballen l’ús del valencià en l’aula i els altres dos impliquen una etapa educativa.

L’objecte d’estos guardons és premiar els projectes que s’estiguen aplicant en els centres d’Educació Infantil (en les dos etapes, de 0 a 3 anys i de 3 a 6 anys) i els de Primària, tant públics com concertats o privats. Els treballs que s’hi han presentat tenen un caràcter transversal en tot el centre (en una etapa, en un nivell o en una aula), i han d’incidir directament en l’ús del valencià per l’alumnat o, fins i tot, per tota la comunitat educativa, famílies incloses. «L’Acadèmia considera important incentivar i premiar el treball dels centres que s’esforcen perquè el valencià forme part de la vida escolar i que no es limite només a l’espai de l’aula», raona Torró.

En reconeixement a esta tasca es lliuraran tres premis: un al projecte en el qual participe tot el centre escolar, dotat amb un val per un import de tres mil euros per a llibres, material escolar i jocs infantils; un altre al projecte en el qual participe tota l’etapa educativa (Infantil/Primària), dotat amb un val per la quantia de dos mil euros per a llibres, material escolar i jocs infantils, i un tercer premi al projecte en el qual participe tot el nivell o aula, que té una dotació d’un val per un import de mil euros per a llibres, material i jocs infantils. 

L’AVL donarà a conéixer el veredicte del jurat —integrat pels acadèmics de la Secció de Foment de l’Ús del Valencià— el 23 de novembre i el lliurament dels premis tindrà lloc el dissabte 2 de desembre en el monestir de Sant Miquel dels Reis.