CASTELLANO | ENGLISH

L’AVL presenta el Vocabulari de l’alimentació a l’Ajuntament de València

Joan Ribó, alcalde de València, i Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, han presentat este matí en l’Ajuntament ‘Amb molt de gust’, el vocabulari visual de l’alimentació, editat per la institució normativa amb motiu de l’elecció de València com a capital mundial de l’alimentació sostenible 2017.

Joan Ribó, alcalde de València, i Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, han presentat este matí en l’Ajuntament ‘Amb molt de gust’, el vocabulari visual de l’alimentació, editat per la institució normativa amb motiu de l’elecció de València com a capital mundial de l’alimentació sostenible 2017. L’acte ha comptat amb l’assistència de regidors i regidores, alcaldes, membres de l’AVL i del director del Museu Valencià d’Etnologia, entre altres convidats. Ribó i Ferrer han destacat en la presentació la necessitat de polítiques més justes i solidàries per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, sobretot en els països menys afavorits. El Vocabulari de l’alimentació presenta en valencià i en sis llengües més les fruites, verdures, llegums, cereals, carns, embotits, peix i marisc més habituals en els nostres mercats. Igualment, la guia dedica dos capítols especials al conreu de productes netament valencians com són l’arròs i la xufa. La publicació preten visualitzar la nostra llengua pròpia entre les més de cent delegacions municipals de tot el món que esta setmana convertiran València en la capital mundial de l’alimentació sostenible.