CASTELLANO | ENGLISH

L’alumnat de l’Estada Lingüística, coorganitzada per l’AVL i l’Institut Ramon Llull, gravarà un pòdcast sobre la realitat cultural valenciana

Una trentena d’estudiants d’arreu del món participen en l’Estada Lingüística a València que, des de fa catorze anys, organitzen de manera conjunta l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull. Estes jornades estan pensades per a millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de valencià de vint universitats de tot el món. Així, durant més d’una setmana, i fins al pròxim 22 de juliol, els inscrits en este programa rebran cursos de formació lingüística, però també podran gaudir d’altres activitats complementàries.
En este sentit, s’han programat les visites al Mercat Central, la Llotja i la catedral de València; al Centre Octubre de Cultura Contemporània; al monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l’AVL; a l’albufera de València; a Gandia; al monestir de Sant Jeroni de Cotalba, i a Alboraia, on recorreran l’horta i visitaran el Museu de l’Orxata.
En la benvinguda als estudiants van estar presents la presidenta de l’Acadèmia, Verònica Cantó, i Ignasi Massaguer, coordinador de programes de l’àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull. La presidenta de l’AVL va ressaltar que «fins i tot, com que València no s’acaba mai, podreu descobrir en viu i en directe, altres aspectes de la ciutat i el seu entorn com ara l’urbanístic, l’arquitectònic, el paisatgístic, el gastronòmic i, fins i tot, el social i nocturn, que no vos deixaran indiferents». «Volem que vos amereu de llengua, de literatura, d’història, d’art, de patrimoni, de cultura, i de molt més», va insistir Cantó.
Així mateix, compartiran temps de lectura amb l’escriptora Raquel Ricart i assistiran a la projecció de la pel·lícula Alcarràs, de Carla Simón. També rebran formació sobre mems culturals i llengua i mitjans de comunicació, ja que un dels objectius del curs és la gravació d’un pòdcast sobre l’experiència de l’estada en què es posen de manifest els coneixements adquirits tant de llengua com de la realitat social i cultural valenciana. La cloenda de l’Estada Lingüística, amb participants provinents d’una quinzena de països arreu del món, com ara Cuba, Mèxic, Polònia, Brasil, Croàcia, Alemanya o el Regne Unit, serà un concert a càrrec del músic Borja Penalba.
La presidenta de l’AVL va mostrar la seua satisfacció per la bona acollida d’este curs de formació i va agrair al professorat i als diferents col·laboradors que s’han volgut sumar a la iniciativa la seua dedicació i professionalitat. «Gràcies a tots vosaltres per la vostra participació. I gràcies a l’Institut Ramon Llull per la seua col·laboració permanent i per les complicitats teixides al llarg dels anys de cooperació institucional», va concloure.