CASTELLANO | ENGLISH

pòquer

[07/05/2019]

El pòquer és un joc de cartes, d’origen nord-americà, que es juga amb la baralla francesa (encara que també es pot jugar amb daus), a on els jugadors, amb totes o part de les seues cartes ocultes, fan apostes sobre un envit inicial. Cada jugador ha d’igualar o superar l’aposta del jugador anterior o bé retirar-se de la partida, i en eixe cas perd les quantitats que haja apostat prèviament. Al final guanya la partida el jugador que té la millor combinació de cartes d’entre els que queden fins a l’aposta final, el qual s’emporta la suma de totes les apostes.

La paraula pòquer és una adaptació de la forma anglesa poker, que possiblement és una adaptació del francés poque, nom d’un antic joc semblant que els colons francesos traslladaren a Nova Orleans en la primera mitat del segle XIX, i des d’allí s’escampà per tots els estats americans i després per tot el món.

Desbordant els límits del joc, s’ha creat també l’expressió posar cara de pòquer per a referir-se a algú que es mostra totalment inexpressiu.

Més informació…