CASTELLANO | ENGLISH

El TERMCAT incorpora al Cercaterm termes cedits per l’AVL

El TERMCAT ha incorporat al seu buscador terminològic de consulta pública, el Cercaterm, 942 fitxes provinents del Portal Terminològic Valencià.

La cessió i difusió d’estes fitxes s’emmarca en l’acord de col·laboració que van firmar en 2016 el TERMCAT i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua per a afavorir l’intercanvi d’informació sobre els projectes terminològics en curs i per a establir els mecanismes que permeten garantir, sempre que siga possible, la difusió de formes comunes per a designar nous termes.

En este cas concret, les fitxes cedides contribuïxen a l’augment del cabal terminològic d’àmbits temàtics d’ampli interés per als usuaris, com ara l’alimentació i la gastronomia (amb termes com, per exemple, ametla crocant, fruites del bosc o vinagre d’arròs), l’esport (anar menjant calç, baixar el baló) o la música (banda tribut, posthardcore). Igualment, les fitxes cedides també han permés ampliar els continguts de dominis més especialitzats, com ara l’astronomia (cúmul d’estreles, galàxia cD), la tecnologia (biorobòtica, nanobiotecnologia) o la zoologia (aranya violinista, cor sistèmic).

Estes fitxes es difonen des del Cercaterm amb un marcatge que indica la font de procedència i preserven en la grafia les variants geolingüístiques pròpies del valencià.