CASTELLANO | ENGLISH

Llibre d’estil per als mitjans audiovisuals en valencià

Autor:

Carmen Castillo Ventura, Francesc Fenollosa Ten, Vicent Garcia Perales, Josep-Àngel Mas Castells, Sofia Moltó Llorca i Teresa Olmos Camarasa

Col·lecció:

Núm. de col·lecció:

2

Descripció física:

168 p.; 24 x 17 cm

Any d’edició:

2011

ISBN:

978-84-482-5622-7

Preu:

6 €

En les jornades sobre l’Ús i la Presència del Valencià en l’Àmbit Audiovisual que, per dos anys consecutius (2007 i 2008), van organitzar l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Agència d’Informació, Formació i Foment de l’Audiovisual, es va expressar la necessitat de comptar amb un llibre d’estil per als mitjans de comunicació audiovisuals en valencià. I concretament en el marc de la II Jornada, un grup de professionals del sector es va oferir a elaborar un manual en este sentit. L’AVL, a proposta de la Secció d’Assessorament Lingüístic, va valorar positivament el manual elaborat per Carmen Castillo Ventura, Francesc Fenollosa Ten, Vicent Garcia Perales, Josep-Àngel Mas Castells, Sofia Moltó Llorca i Teresa Olmos Camarasa, amb la convicció que és una proposta útil per al debat sobre el model de llengua per als mitjans de comunicació valencians.

 

Amb la publicació d’esta proposta, actors i actrius, presentadors, dobladors, traductors, adaptadors, lingüistes i redactors podran disposar d’unes orientacions lingüístiques que els permeten dur a terme el seu treball seguint uns criteris generals més homogenis. Es tracta, en definitiva, d’un manual orientador i flexible, que l’experiència de cada dia podrà anar modulant segons les necessitats comunicatives de cada moment i de cada situació.