CASTELLANO | ENGLISH

Antologia d’escriptors castellonencs. Les lletres de Castelló de la Plana i les comarques valencianes del nord en les primeres dècades del segle XX

Autor:

Introducció, selecció i edició de Lluís Meseguer

Col·lecció:

Núm. de col·lecció:

2

Descripció física:

656 p.; 23 x 15 cm

Any d’edició:

2009

ISBN:

978-84-482-5176-5

Preu:

22,12 €

Al si de la cultura valenciana contemporània, un dels àmbits més singulars és el de les lletres castellonenques de les primeres dècades del segle XX, i més en concret, la discontínua però notable evolució de l’activitat literària i periodística en valencià entre els darrers anys del huit-cents i la guerra d’Espanya del 1936-1939.

 

La present antologia organitza en cinc apartats els textos d’aquell abast territorial d’aquell període: cultura popular recopilada o de creació; erudició i estudis humanístics o científics; poesia dels diversos gèneres; narrativa breu i novel·la, i teatre i espectacle. Conté, en definitiva, fragments d’obres d’una rica diversitat de temps, comarques, autors i nivells lingüístics; i alhora, revela una unitat de conjunt històrica: la representació de les lletres i la literatura en valencià entre la darrera dècada del segle XIX i la cinquena del XX a les comarques de Castelló.