CASTELLANO | ENGLISH

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua inicia la publicació d’un butlletí trimestral

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua inicia la publicació d’un butlletí trimestral que podreu consultar en el web de la institució. En el primer butlletí trobareu una ressenya del material bibliogràfic relacionat amb la celebració dels «Escriptors valencians de l’exili». Es tracta de la publicació del facsímil Miratge, a càrrec de l’acadèmic Josep Palomero, i d’una nova edició, —en col·laboració amb la Institució Alfons El Magnànim—, d’El País Valencià i els altres, d’Emili Gómez Nadal, a cura de Francesc Pérez Moragón.

Així mateix, podreu consultar quins són els últims fullets de Toponímia dels Pobles Valencians publicats per l’AVL i les novetats de la col·lecció Gràfica, que inclouen l’edició dels còmics Maig a Xulilla, El tresor d’Al-Buferet i La cançó del bedoll. A més, en el butlletí podreu consultar el document que recull totes les actualitzacions del Diccionari Normatiu Valencià i un resum de les intervencions en la jornada «A la mesura de les teues coses», dedicada a la poetessa Teresa Pascual, i també del lliurament del II Premi Carme Miquel de foment de l’ús del valencià en els centres escolars.

El butlletí també oferix les activitats programades per l’Acadèmia per als pròxims mesos, i una secció amb material audiovisual dels últims esdeveniments organitzats per la institució normativa del valencià.

L’AVL té vocació de servici públic, i amb este butlletí que iniciem donem un pas més de servici i de transparència. Explicar què es fa a l’Acadèmia és per a nosaltres donar confiança i oferir col·laboració. A més, és fer un pas més en la construcció del futur del valencià perquè, sobretot, volem que el valencià continue sent una llengua d’ús i d’aprenentatge, en el carrer, en família, en l’escola, en els nostres mitjans de comunicació…, una llengua viva i de cultura que ens identifica, que estimem i que ens unix.