Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

Tudi Torró promet el càrrec d'acadèmica en el Palau de la Generalitat

València, 17 de gener del 2020

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat hui en la presa de possessió de Tudi Torró, com a membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, acte que s’ha celebrat en el Palau de la Generalitat, que el seu nomenament és “una garantia d’èxit per a l’AVL” i també pel futur de la llengua “per ser una clara defensora del valencià”.

 

Ximo Puig, que ha estat acompanyat en l’acte per cinc dels seus consellers, ha parlat en la seua intervenció de la necessitat de construir ponts per a aconseguir que la llengua no siga un punt de discòrdia entre els valencians. “Les llengües són ponts, mai murs”, ha assegurat el president en referència a la situació del valencià en algunes zones de la Comunitat.

Ramon Ferrer, president de l’AVL, ha destacat en les seues paraules el perfil de la nova acadèmica, caracteritzat per comptar amb un clar ADN basat en la defensa de la llengua i de l’escola pública valenciana. La seua incorporació aportarà “saba nova per a continuar aprofundint en el foment del valencià, també al sud del sud”, ha afirmat Ferrer.

Torró ha tingut paraules de record per a Carme Miquel. El seu compromís per la llengua i l'escola ha sigut també el meu fil conductor, ha dit emocionada la nova acadèmica, que ha reclamat major presència de l'AVL en les terres del sud. "El sud necessita ser mirat, reconegut i estimat". Hui, Tudi Torró s'ha convertit en una nova 'guardiana' de la llengua.