Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

L'AVL inicia una ruta per les principals poblacions vicentines

22 de març del 2019

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua inicia demà dissabte al Villar unes jornades vicentines, que pretenen ser una ruta per les principals poblacions valencianes vinculades a Vicent Ferrer, el predicador general de l’orde dels dominics i el nostre sant valencià més universal.

 

 

La primera jornada comptarà amb la participació dels reconeguts estudiosos i especialistes en l’obra de sant Vicent Francisco Gimeno, Antoni López i César Salvo, però també dels membres de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua Ramon Ferrer, president de l’AVL, i Honorat Ros, president de la Comissió de l’Escriptor de l’Any.

L’objectiu d’estes jornades és posar en relleu que Vicent Ferrer va ser un sant que “més enllà dels aspectes més populars i tradicionals s’ha de considerar un gran intel·lectual, un extraordinari predicador i un home compromés en les grans qüestions del seu temps”, segons Ramon Ferrer.

Després del Villar, la ruta vicentina continuarà per Teulada, Agullent, Catí, Peníscola, Sant Vicent del Raspeig, Borriol i Llíria. Igualment, estes jornades es completaran amb conferències i xarrades per unes altres poblacions vicentines com Montcada i Gandia.

Mentrestant, la Comissió de l’Any Sant Vicent Ferrer continua els treballs per a la celebració d’un congrés internacional previst per al mes d’octubre i de les exposicions que acompanyaran els diferents actes en commemoració del sis-cents aniversari de la mort del religiós.

Finalment, l’AVL presentarà el dimecres 27 de març el còmic “Sant Vicent Ferrer, valencià universal”, acte que se celebrarà en el Col·legi Imperial de Xiquets Òrfens, centre fundat pel sant l’any 1410 en el municipi de sant Antoni de Benaixeve.