Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

L'AVL presenta els actes de l'Escriptor de l'Any dedicats a sant Vicent Ferrer

València, 23 de gener

 

“Vicent Ferrer va ser més que un sant. Més enllà dels aspectes més populars i tradicionals, cal considerar-lo com un gran intel·lectual, un extraordinari predicador i un home compromés en les grans qüestions del seu temps”. D’esta forma ha definit Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el sant valencià més universal, en la presentació dels actes acadèmics de l’Escriptor de l’Any.

 

 

L’Acadèmia ha desgranat, en la sala Duc de Calàbria del Centre Cultural La Nau, a València, el programa d’activitats de l’Any Sant Vicent  Ferrer, que coincidix amb el sis-cents aniversari de la seua mort. La celebració acadèmica i cívica comptarà amb dos exposicions generals i una tercera itinerant, a més d’actes institucionals en diferents municipis valencians. Igualment, hi haurà una ruta vicentina per la ciutat de València i un documental sobre la vida del sant en À Punt Mèdia.

Un aspecte destacat de l’Any de Sant Vicent serà l’apartat de publicacions, tant les relacionades amb la seua biografia, en la qual destaquen Sant Vicent Ferrer: vida i llegenda d’un predicador, de Joan Francesc Mira, i Saint Vicent, del nord-americà Philip Daileader, com els sermonaris i els estudis sobre aspectes de la trajectòria humana, intel·lectual i religiosa del sant. També es publicarà una unitat didàctica i un còmic.

Finalment, en la presentació, que ha comptat amb la participació dels acadèmics Honorat Ros i Albert Hauf i del professor de la Universitat de València Francisco Gimeno, s’ha ressaltat l’organització d’un congrés internacional que reunirà el mes d’octubre els majors especialistes sobre el sant valencià, i el cicle de conferències ‘Dijous de Sant Vicent’, que se celebrarà demà en La Nau.