Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

Elx tanca l'Any dels Misteris Assumpcionistes Valencians amb un Ple de l'AVL

Elx, 26 d'octubre del 2018

 

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha celebrat hui una sessió plenària en la sala del Consell de l’Ajuntament d’Elx per a posar punt final a la programació institucional de l’Any dels Misteris Assumpcionistes d’Elx, València i Castelló, que ha tingut la capital il·licitana com a eix central dels principals actes commemoratius. El Ple ha comptat amb la presència de l’alcalde, Carlos González, que ha felicitat l’AVL per projectar Elx i la Festa per tot el territori valencià.

 

 

La de hui ha sigut la tercera vegada que el Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua s’ha reunit fora del Cap i Casal. Este va ser un compromís adquirit per Ramon Ferrer, president de l’AVL, el passat mes de juny quan, en el mateix saló on hui s’ha reunit la corporació acadèmica, va firmar amb l’alcalde d’Elx un conveni de col·laboració per a fomentar i potenciar el valencià, tant en l’àmbit municipal com en l’ús social i cultural de la ciutat.

En eixe sentit, Ramon Ferrer ha manifestat que “per a nosaltres és importantíssim que l’Ajuntament i l’Acadèmia puguen treballar, colze a colze, per conservar el nostre millor patrimoni. Una llengua que ara s’estudia en les escoles, en els instituts, en les universitats, però que s’ha de sentir i parlar més en el carrer. Eixa és la gran assignatura pendent i en eixe terreny les institucions públiques i les administracions locals tenim un deure ineludible”.

El president de l’AVL ha tingut paraules d’agraïment per a l’alcalde i per a la resta d’entitats, com ara el Patronat de la Festa, que han donat suport a la institució normativa en l’Any dels Misteris Assumpcionistes Valencians. “Estem molt satisfets del resultat de les activitats celebrades a Elx, com ara les dos exposicions commemoratives i les diferents publicacions i traduccions fetes sobre la Festa, on hem sentit l’afecte i la sensibilitat de les institucions i entitats il·licitanes”.

Finalment, en la sessió plenària celebrada a Elx, els membres de l’AVL han aprovat l’avantprojecte del pressupost per a l’exercici del 2019 per un import de poc més de tres milions d’euros, un informe sobre els actes de l’Any dels Misteris i la cerimònia de lliurament de la Medalla de l’AVL, distinció que s’atorgarà el pròxim 16 de novembre, en el monestir de Sant Miquel dels Reis, a l’erudit lingüista canadenc Joseph Gulsoy i al sociolingüista valencià Rafael Ninyoles.