Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

J.F. Mira obri hui el cicle 'Dijous de Sant Vicent Ferrer' en La Nau

València, 27 de setembre

 

L’escriptor, traductor, antropòleg i acadèmic Joan Francesc Mira enceta hui el cicle ‘Dijous de Sant Vicent Ferrer’, onze conferències sobre el sant (València, 1350- Vannes, 1419), que organitzen conjuntament la Universitat de València i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en la capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau. El cicle forma part de la programació de l'AVL dedicada a Sant Vicent com a 'Escriptor de l'Any 2019'.

 

En paraules del professor Mira, Vicent Ferrer va ser “un gran sant europeu i segurament un dels personatges que expressen millor la societat i l’època d’aquella cristiandat occidental”. La conferència titulada Sant Vicent Ferrer: vida i llegenda d’un predicador, oferirà la visió humanista, religiosa, intel·lectual i literària del sant valencià.

El cicle continuarà en octubre i novembre amb les conferències dels professors Rafael Narbona (UV) i Amadeo Serra (UV) tiulades “Viure la València de sant Vicent Ferrer” i “El convent de Sant Doménec de la València medieval”, respectivament. En desembre tancarà la primera part del cicle Xavier Renedo, de la Universitat de Girona.

L’AVL ha declarat sant Vicent Ferrer com a ‘Escriptor de l’Any 2019’ coincidint amb el sis cent aniversari de la seua mort. La celebració, amb el lema ‘Sant Vicent Ferrer, un valencià universal’, pretén ser una commemoració acadèmica i cívica per a recordar la transcendència de la seua obra i vigoritzar l’empremta del predicador valencià.