Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

L'AVL presenta l'"Obra poètica completa" de Carles Salvador a Castelló

Castelló, 21 de juny del 2018

 

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua presenta este dijous, 21 de juny, en el Menador Espai Cultural, a Castelló de la Plana, l’Obra poètica completa de Carles Salvador, publicada per la institució normativa a cura de Lluís Meseguer, acadèmic i professor de la Universitat Jaume I, que recull els diversos gèneres de la poesia culta i popular escrita pel mestre i escriptor valencianista de la Generació del 1930 Carles Salvador i Gimeno (1893-1955).

 

 

Al llarg de la primera mitat del segle xx, l’autor, el recordat mestre de Benassal, creà obres d’alt valor, amb voluntat de progrés cultural, com Vermell en to major; de paisatge, com Veles i gavines; de valencianisme i de temàtica amorosa, com El goig i el turment o El fang i l’esperit. Autor inoblidable també de poesia religiosa (Poema de la Verge dels Desemparats o Romancer vicentí), patriòtica i excursionista, fallera i escènica.

Els seus versos han contribuït a la modernització de la societat valenciana i formen un fons de valor incalculable de la Fundació Carles Salvador. Des de les institucions on participà l’autor (la Universitat de València, el Centre de Cultura Valenciana, l’Institut d’Estudis Valencians, Lo Rat Penat), s’ha expandit una obra literària i pedagògica imprescindible, crònica atractiva dels canvis que durant la primera mitat del segle xx es produïren en la societat valenciana, l’espanyola i el conjunt d’Europa.

La presentació de l’Obra poètica completa de Carles Salvador comptarà amb les intervencions de Vicent Pitarch, en nom de la Fundació Carles Salvador, de l’escriptor Josep Porcar, membre del col·lectiu El Pont Cooperativa de Lletres, i de l’editor de l’obra, Lluís Meseguer. El president de l’AVL, Ramon Ferrer, assistirà a l’acte, com també altres membres de les entitats culturals i cíviques de la ciutat de Castelló, que d’esta forma se sumen a la presentació de l’obra poètica d’este il·lustre escriptor, gramàtic i mestre valencià.