Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

Climent i Ferrer posen de manifest les excel·lents relacions entre l'UJI i l'AVL

6 d'abril del 2018

“L’Acadèmia Valenciana de la Llengua s’ha guanyat la confiança dels usuaris de la llengua i la seua autoritat com a institució normativa del valencià” ha afirmat hui el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, en la sessió plenària celebrada hui en la seu acadèmica de Sant Miquel dels Reis.

 

El rector de la Jaume I, que ha assistit com a convidat, ha elogiat la trajectòria de l’AVL des de la seua creació, ha valorat tant la defensa i promoció del valencià com la contribució a fixar la llengua, i ha establert punts de paral·lelisme entre les dos entitats, com ara la joventut institucional i l’origen, fruit de l’autogovern.

Vicent Climent, que el pròxim mes de maig deixarà el càrrec al capdavant de la universitat, ha destacat també la col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en tots estos anys, en activitats com ara jornades, cursos i lectorats a l’estranger, unes relacions que en el futur continuaran amb la mateixa o major intensitat.

Per la seua part, Ramon Ferrer, president de l’AVL, ha agraït al rector “el tracte exquisit rebut” per la Universitat de Castelló, així com la millor disposició a col·laborar en diferents projectes. “L’AVL sempre ha sentit molt prop l’alé d’institucions com l’UJI, per això Castelló ha sigut la nostra segona casa i a vegades, és just dir-ho, la primera”, ha assegurat Ferrer.

El president ha posat l’exemple de la defensa que Climent va fer de la definició de valencià en el Diccionari normatiu valencià, després de la seua aprovació i la posterior publicació en línia en la pàgina web de l’AVL, per a explicar que “la norma no té perquè estar allunyada de l’usuari de la llengua i això és el que ha fet l’Acadèmia amb les obres normatives.

Conveni amb Elx

El Ple ha aprovat hui un nou conveni de col·laboració municipal en este cas amb l’Ajuntament d’Elx. El conveni establix un ventall d’accions dirigides a la promoció del valencià com ara impulsar la retolació de les vies urbanes i rurals, tindre versió valenciana en la pàgina web, mantenir l’oficina de promoció del valencià o augmentar la programació cultural en llengua pròpia. La firma de l’acord entre l’Ajuntament i l’AVL tindrà lloc el pròxim mes de maig a Elx.