CASTELLANO | ENGLISH

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Academia de la Llingua Asturiana (ALLA) es reunixen a Oviedo i acorden línies de col·laboració

La Junta de Govern de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, formada per la presidenta, Verònica Cantó, el vicepresident, Joan Rafael Ramos, la secretària, Immaculada Cerdà, i els vocals, M. Àngels Francés i Artur Ahuir, va visitar la setmana passada la seu de l’ALLA, on fou rebuda per quatre membres de la Junta de Govern de l’ALLA: el president, Xosé Antón González Riaño, el secretari, Xosé Ramón Iglesias Cueva, el tresorer, Carlos Lastra López, i Ana M. Cano González, que actuava com a vicepresidenta en funcions.

Al llarg de dos hores de trobada, les dos institucions van poder conéixer les singularitats i els nombrosos punts de connexió entre les dos acadèmies, l’estat de desenrotllament de la filologia i les polítiques lingüístiques en cada comunitat i les possibilitats de confluència futura, d’acord amb les experiències i les eines que cada una de les acadèmies pose a disposició de l’altra. Durant la reunió, la presidenta Verònica Cantó va regalar a l’ALLA una excel·lent edició facsímil del Llibre dels feits del rei en Jaume, editat per l’AVL.

D’este acord de col·laboració van eixir els tres primers compromisos interinstitucionals: l’assistència de l’AVL al Dia de les Lletres Asturianes de 2024, l’intercanvi de publicacions i l’arreplega de les principals vies de col·laboració en un conveni que es firmarà en els pròxims mesos.