CASTELLANO | ENGLISH

L’AVL dedica l’any 2024 a homenatjar Maria Ibars, autora d’una obra que va haver d’afrontar importants dificultats de divulgació i de valoració crítica, però que, per la seua vàlua immanent i per la contribució al conreu literari en valencià durant el franquisme, resulta ben extraordinària.

 


L’exposició itinerant «Maria Ibars, un paisatge de paraules. Escriure i viure a l’ombra del Montgó», organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, comissariada per Carles Mulet i Rosa Seser i dissenyada per l’estudi Espirelius, està formada per dotze panells que radiografien la vida i l’obra de l’Escriptora de l’Any 2024 de l’AVL, nascuda a València però profundament vinculada a Dénia, ciutat d’origen familiar on va viure la seua infància i la seua adolescència.

Llibret homònim i complementari de l’exposició itinerant «Maria Ibars, un paisatge de paraules. Escriure i viure a l’ombra del Montgó», en què es repassa la trajectòria vital i literària de Maria Ibars (1892-1965), una dona forta i de tarannà ferm davant de la realitat adversa que li va tocar viure.