Andilla, Benijófar, el Camp de Mirra, Castell de Castells, Losa del Obispo i Vinalesa, els nous fullets de toponímia de l’AVL

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic Valencià i els ajuntaments respectius, acaba de publicar  sis números nous (del 278 al 283) del fullets de la sèrie Toponímia dels Pobles Valencians. Les publicacions corresponen als municipis d’Andilla,  els autors de la qual són Jordi-Vicent Alvir Ballester i Robert Rubio i Vicent; Benijófar, elaborat per Francisco Marco Torres; el Camp de Mirra, a càrrec de Daniel Díez Santo; Castell de Castells, l’autor del qual és Jaume Climent de Benito; Losa del Obispo, amb autoria de Vicent Sebastián Fabuel, i Vinalesa, redactat per Antoni Garcia Osuna.

L’Acadèmia presentarà estos fullets, juntament amb els de Novelda, Beniardà, Alpuente i Benimeli, que ja estaven publicats i no s’havien pogut presentar, en la XVII Jornada d’Onomàstica, que se celebrarà els dies 14 i 15 de març i que en esta ocasió estarà dedicada a la repoblació i la toponímia i l’antroponímia de la Marina. La trobada, que havia d’haver-se celebrat els dies 8 i 9 de novembre, va ser ajornada per les conseqüències de la DANA del 29 d’octubre.

TPV Andilla TPV Benijófar TPV el Camp de Mirra TPV Castell de Castells TPV Losa del Obispo TPV Vinalesa

Els fullets consten d’una sèrie de mapes amb les ortofotos del terme municipal, un inventari de la toponímia normalitzada de les partides, les vies de comunicació, la hidrografia, l’orografia, etc., i una introducció amb dades històriques, geogràfiques i culturals sobre la població.

L’objectiu d’este treball de la Secció d’Onomàstica de l’AVL és triple. En primer lloc, es vol traslladar a l’àmbit municipal la informació toponímica del territori valencià recopilada de manera sistemàtica i generalitzada. En segon terme, establir una connexió oficial amb els ajuntaments: consensuar la toponímia normalitzada i oficialitzada. I, per últim, divulgar la toponímia en diferents sectors locals, com ara l’excursionisme, els centres educatius, les associacions culturals, etc.

En este sentit, cal recordar que la sèrie Toponímia dels Pobles Valencians és una continuació del projecte que va iniciar la Generalitat l’any 1993 per a recopilar la informació toponímica corresponent a tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

Les publicacions estan disponibles en el web de la institució acadèmica, es poden consultar i descarregar en este enllaç.