Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

La renovació de l’AVL deixa fora a destacats membres de la institució

4 de desembre del 2020,

Albert Hauf, Honorat Ros, Eduard Mira, Antoni Ferrando, Lluís Meseguer, Emili Casanova i Maribel Guardiola hauran d'abandonar en els pròxims mesos l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, una vegada que hui s’ha celebrat el sorteig per insaculació per a renovar un terç de l'actual composició acadèmica. 

Els set membres de la institució normativa seran substituïts pel mateix nombre de dones en compliment de la Llei d'Igualtat. Entre els acadèmics que hui han resultat afectats figuren els presidents de les seccions de Lexicografia i Gramàtica (A. Ferrando), de Documentació i Literatura (Albert Hauf) i d'Onomàstica (E. Casanova), i la presidenta de la Comissió de l'Escriptora de l'Any (Maribel Guardiola). No obstant, estos set acadèmics continuaran en el si de la institució i participaran en el procés de presentació de candidatures per a cobrir les vacants, fase que començarà el mes de febrer.

La Junta de Govern proclamarà en març les candidatures i eixe mateix mes se celebrarà el primer Ple d’elecció de les noves acadèmiques. Després del sorteig d’este matí queda clar que la nova composició comptarà amb onze acadèmics i deu acadèmiques. Per la seua part, Ramon Ferrer, que ha lamentat l’eixida de destacats membres de la institució, podria completar el seu mandat com a president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. El procés de renovació iniciat hui culminarà en juny amb la presa de possessió de les noves acadèmiques.