Nota de premsa Nota de premsa

Tornar

L'AVL i els ajuntaments de Vila-real i Alzira organitzen una Jornada sobre Jaume I i el seu temps

24 de gener del 2017

Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha anunciat hui a Vila-real la celebració el pròxim 17 de febrer d’una jornada científica dedicada a difondre la figura i l’època del monarca fundador del Regne de València. L’anunci, que ha tingut lloc en l’antic Hostal del Rei, edifici que ara desitja recuperar la corporació municipal, ha coincidint amb la firma d’un acord entre els alcaldes dels ajuntament de Vila-real i Alzira, i la institució normativa del valencià per a compartir la seu d’esta jornada centrada en l’estudi de l’obra del rei Jaume I.

 

 

Josep Benlloch i Diego Gómez, alcaldes de Vila-real i Alzira, respectivament, ha coincidit amb el president de l’AVL, Ramon Ferrer, en la importància de Jaume I en la història del nostre territori i en la necessitat d’estudiar el seu testimoni en aspectes com la llengua, la legislació, l’art, les tradicions i la cultura. Ferrer ha afirmat que “el que siguen dos poblacions històriques com Vila-real i Alzira les que conjuntament organitzen esta jornada contribuix a homenatjar el monarca, però també a vertebrar el territori i agermanar les dos ciutats”.

Diego Gómez també ha valorat el fet que Alzira compte amb el Centre de Documentació Històric Jaume I, impulsat per l’AVL, un centre que, igual que la jornada d’investigació i documentació presentada hui, ajudarà a difondre la figura del monarca a nivell nacional i internacional. Benlloch, per la sua part, ha aprofitat l’anunci per a presentar la jornada en un edifici declarat monument nacional, com és l’Hostal del Rei, i que l’actual equip de govern anhela recuperar per a la ciutat. “Este és un edifici que data de la fundació de la ciutat i volem que siga de tots els vila-realencs”.